Demo

Energetska obnova zgrada - NOVOSTI

Energetska obnova zgrada - NOVOSTI - 09.07.2017. Saznajte aktualnosti o energetskoj obnovi zgrada.

Predstavnici poduzeća RITEH projekt d.o.o. sudjelovali su na radionici u Zagrebu koju je organizirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost  s temom "Energetska obnova višestambenih zgrada: provedba ugovora" Na radionici je posebno istaknuta ozbiljnost  i važnost pravilnog provođenja svih postupaka u svim fazama energetske obnove,  te je bilo riječi o specifičnim procedurama daljnjeg provođenja projekata energetske obnove zgrada. 

Svi korisnici čiji su projektni prijedlozi prošli fazu provjere i koji su dobili Odluku o sufinanciranju uskoro će dobiti i Ugovor. Prije potpisivanja spomenutog Ugovora, važno je da se upoznaju sa svim bitnim odredbama Ugovora. Također je bilo je riječi i o aktivnoj kontroli radova od strane nadležnog tijela za dodjelu subvencija. Važno je napomenuti kako se radi o projektima koji se financiraju novcima iz Europskog fonda, stoga je vrlo važno poštivati opsežne procedure koje su propisane Europskim direktivama.  Provedba cjelokupnog projekta je isključiva odgovornost Korisnika (što znači da je Korisnik detaljno proučio Ugovor i poštuje ga!), prema tome savjetujemo Vas da dobro razmotrite koga ćete odabrati kao sudionike u cijelom poslu oko energetske obnove. 

Natječaja kojim će se sufinancirati energetska obnova biti će još, stoga suvlasnici koji još nisu krenuli u taj projekt još uvijek to mogu. Energetski pregled i energetski certifikat zgrade je prvi korak, a projekt energetske obnove slijedeći. Napominjemo kako su samo kvalitetan energetski pregled i certifikat te kvalitetan projekt energetske obnove preduvjet za odobravanje sufinanciranja energetske obnove. Projekt energetske obnove za odobravanje sufinanciranja nije "uobičajeni" projekt, već on sadrži dodatne brojne i različite detalje, koji su svi jako bitni, te zbog samo jednog naočigled banalnog detalja projekt može biti odbijen.

Također treba znati da o kvaliteti projekta energetske obnove ovisi postotak odobravanja sufinanciranja. To konkretno znači da nedovoljno kvalitetan projekt energetske obnove može uzrokovati manji postotak sufinanciranja ili čak odbijanje financiranja od nadležnog tijela. Stoga Vas savjetujemo da dobro razmotrite kome ćete povjeriti poslove izrade projekta energetske obnove i poslove energetskog pregleda i izdavanja certifikata; ono što Vam se u početku čini jeftinije u konačnici Vas može koštati znatno skuplje.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja vezana za energetsku obnovo Vaše zgrade slobodno nas kontaktirjte putem e-maila ili telefona. 

Što se sve sufinancira energetskom obnovom?

 projekt energetska obnova

 

energetska obnova zgrada

 

RITEH projekt d.o.o. ima iskustvu u više od 170 odobrenih projekata sufinanicaranja energetske obnove (sufinanciranje energetskih certifikata, i energetskih pregleda, projekata energetske obnove, nadzora nad gradnjom pri energetskoj obnovi, izvođenja radova energetske obnove!) RITEH projekt d.o.o. Vaš pouzdani partner u energetskoj obnovi.

Kliknite ovdje da biste preuzeli letak Energetska obnova

 

 

logo 200x60 

Mačkovec (Grad Čakovec)

Trg sv. Petra i Pavla 14

040 / 633 - 214

098 / 133 - 7923

info@ritehprojekt.hr