Demo

Energetska obnova obiteljskih kuća

Za energetsku obnovu obiteljskih kuća osigurano je ukupno 203 milijuna kuna. Za energetsku obnovu obiteljske kuće moguće je dobiti čak do 204.000,00 kuna subvencija. Subvencionira se 60 % iznosa radova. Energetski certifikat je obavezni dokumenat za prijavu na natječaj. RITEH projekt Vaš pouzdani partner brzo i poudano Vam pomaže i dobivanju subvencija!

 

Na natječaj se mogu javiti vlasnici kuća koje su više od 50% površine namijenjene stanovanju, imaju do 3 jedinice za stanovanje, i veličine su do 600m2. Prijavitelji u toj kući moraju imati prebivalište, uredno vlasništvo i dokaz da je kuća u potpunosti legalna. Mogućnost prijave ovisi i o energetskom razredu pa se tako mogu prijaviti građani kontinentalne Hrvatske za obnovu kuća energetskog razreda D ili niže, odnosno građani primorske Hrvatske čije kuće imaju energetski razred C ili niže. 

Ove je prvi takav natječaj gdje će zahtjev za sredstva biti moguće prijaviti isključivo putem sustava za e-Prijave na javne pozive. Za prijavu je potrebno pripremiti elektronske verzije (scanove) dokumentacije.

Enertgetski certifikat je jedan od obaveznih dokumenata za prijavu. Nazovite 098 / 133 79 23 ili pošaljite upit na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i naručite energetski pregled i certifikat već danas i budite spremni na vrijeme.

 

Slika može sadržavati: tekst

Građanima će se sufinancirati povećanje toplinske zaštite svih elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora: energetska obnova vanjskog zida, stropa, poda, krova (sva potrebna oprema i radovi vezani uz povećanje toplinske zaštite, uključujući npr. hidroizolaciju, zamjenu konstrukcijskih elemenata krova i dr. – detalji se propisuju u javnom pozivu); zamjena stolarije ovojnice grijanog prostora novom te cjelovita energetska obnova, koja podrazumijeva kombinaciju mjera na vanjskoj ovojnici i ugradnje sustava za korištenje OIE (sustavi s sunčanim toplinskim pretvaračima, sustavi na drvnu sječku/pelete, dizalice topline zrak-voda, voda-voda ili zemlja-voda i fotonaponski sustavi za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju).

Najveća svota sufinanciranja određena je za svaku mjeru zasebno, a kombinacijom više mjera mogu se dobiti i do 204.000,00 kuna bespovratnih sredstava.

 

Građanima kojima budu odobrena sredstva dobiti će Odluku i Ugovor o sufinanciranju. Korisnici sredstava imaju rok od 24 mjeseca od dana potpisa ugovora za provedbu energetske obnove obiteljskih kuća za dostavu potrebne dokumentacije za isplatu odobrenih sredstava.

RITEH projekt d.o.o. Vam može pružiti konkretne informacije kako do bespovratnih sredstava. Naša iskustva na brojnim projektima povečanja energetske učinkovitosti i energetske obnove koji su već izvedeni i sufinancirani jamac su Vašeg uspjeha.

Zaprimanje prijava na Javni poziv počinje 1. rujna 2020. (utorak) od 9:00 sati.

Za detalje nas kontaktirajte na 040 / 633 - 214, 098/ 133 - 7923 ili na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Praite nas i na facebook/ritehprojekt

logo 200x60

 

Iako je ovaj natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća bio duga najvaljiivan te više puta prolongirana sadea je konačno objavljen. Cilj je Programa povećanje energetske učinkovitosti postojećih kuća, smanjenje potrošnje energije i emisija CO2 u atmosferu te smanjenje mjesečnih troškova za energente, uz ukupno poboljšanje kvalitete života. Istovremeno, planiranje ovakvih zahvata podrazumijeva i angažman lokalnih tvrtki i stručnjaka odnosno potiče gospodarsku aktivnost. Izmjene i prilagodbe Programa su prvi put donesene u 2015. godini, a drugi put u 2020. godini.

 

logo 200x60 

Mačkovec (Grad Čakovec)

Trg sv. Petra i Pavla 14

040 / 633 - 214

098 / 133 - 7923

info@ritehprojekt.hr