Demo

USKORO Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru

Trenutno je u fazi javnog savjetovanja novi poziv na natječaj - Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru. Nakon provedenog javnog savjetovanja vrlo brzo se očekuje objava poziva.

Datum posljednje izmjene 01.02.2018.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike otvorilo je provedbu e-savjetovanja sa svom zainteresiranom javnošću o "Uputama za prijavitelje Poziva na dostavu projektnih prijedloga za Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru (turizam, trgovina)." 

Taj se Poziv provodi u sklopu primarne osi 4 „Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije“, SC 4b1 „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru (turizam, trgovina)“ Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., financiranog sredstvima ESI fondova.

Cilj poziva je: potpora provedbi mjera energetske učinkovitosti i/ili mjera za korištenje obnovljivih izvora energije koje će u energetski troškovnoj cjelini poduzeća registriranog za obavljanje djelatnosti turizma i/ili trgovine dovesti do smanjenja potrošnje isporučene energije od minimalno 20% u odnosu na referentnu isporučenu energiju odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera.

Prijavitelji koji su prahvatljivi mjeru Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru

Privatna poduzeća (100% privatno vlasništvo) registrirana za djelatnosti iz područja uslužnog sektora (turizma, trgovine); velika; srednja; mala i mikro.

Što se sve sufinancira natječajem "Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru"

- aktivnost pripreme dokumentacije projektnog prijedloga i ostale projektno-tehničke dokumentacije
– aktivnosti energetske obnove
– obnova cijele ili dijelova ovojnice grijanog prostora zgrada energetski troškovne cjeline
– obnova tehničkih sustava za korištenje zgrada energetski troškovne cjeline
– obnovljivi izvori energije i visokoučinkovita kogeneracija
– upravljanje energijom u energetski troškovnoj cjelini
– oprema koja troši energiju, a koristi se u svrhu obavljanja prihvatljivih djelatnosti u energetski troškovnoj cjelini
– optimizacija procesa
– upravljanje projektom i administracija
– promidžba i vidljivost.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava: 75.000.000,00 HRK

Najniži iznos bespovratnih sredstava: 220.000,00 HRK

Najviši iznos bespovratnih sredstava: 13.000.000,00 HRK

Savjetovanje je otvoreno do 28. veljače 2018.g.

Kao i kod svih dosadašnjih poziva za subvencioniranje energetske obnove, vrlo je važno imati spremne projekte usklađene sa posebnim zahtjevima, čime se šanse za dobivanja projekta znatno povećavaju, stoga je bitno da projektiranje povjerite samo za to specijaliziranom poduzeću.

 

RITEH projekt d.o.o. Vam može pružiti konkretne informacije kako do bespovratnih sredstava. Naše iskustva na brojnim projektima povečanja energetske učinkovitosti i energetske obnove koji su već izvedeni i sufinancirani jamac su Vašeg uspjeha. Slobodni smo Vam prezentirati uspješno provedene projekte. Za detalje nas kontaktirajte na 040 / 633 - 214 ili na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

logo 200x60

 

 

logo 200x60 

Mačkovec (Grad Čakovec)

Trg sv. Petra i Pavla 14

040 / 633 - 214

098 / 133 - 7923

info@ritehprojekt.hr