Demo

Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama

 Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama.

 

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja će 15. listopada 2020. godine objaviti drugi Poziv na dostavu projektnih prijedloga namijenjenih povećanju energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama.

Poziv je namijenjen mikro, malim, srednjim i velikim privatnim poduzećima koja su registrirana za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije koja uključuje sve proizvodne i prerađivačke djelatnosti u skladu s nacionalnom klasifikacijom djelatnosti, osim djelatnosti proizvodnje i prerade hrane, pića i duhanskih proizvoda.

Treba jasno istaknuti da prijavitelji moraju djelovati samostalno, jer partnerske organizacije i partnerstvo nisu prihvatljivi, a potencijalni prijavitelji mogu prijaviti samo jedan projekt, tj. projektni prijedlog te se s jednim prijaviteljem može sklopiti najviše jedan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Ovim se pozivom želi poduprijeti ostvarenje energetskih ušteda kroz povećanje učinkovitosti korištenja energije u proizvodnim industrijama, omogućujući jednake količine rezultata korištenjem manje količine energije, kao i smanjenje udjela konvencionalnih (fosilnih) goriva u ukupnoj potrošnji energije. Projektni prijedlozi u okviru ovog Poziva uz mjere energetske učinkovitosti i/ili ugradnje opreme za korištenje OIE u proizvodnim pogonima mogu uključivati i mjere energetske obnove zgrada koje su povezane s proizvodnim procesima industrijske i/ili proizvodno – gospodarske namjene.

Ukupno raspoloživi iznos bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj za dodjelu u okviru ovog Poziva iznosi 266 milijuna kuna, dok je najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 200 tisuća kuna, a najviši iznos 20 milijuna kuna.

Prijave na Poziv zaprimaju se od 16. studenog 2020!

Detaljnije informacije o Pozivu te cjelokupna dokumentacija biti će dostupna na dan objave.


Javite se za detalje:
098/133-7923
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

RITEH projekt d.o.o. Vam može pružiti konkretne informacije kako do bespovratnih sredstava. Naša iskustva na brojnim projektima povečanja energetske učinkovitosti i energetske obnove koji su već izvedeni i sufinancirani jamac su Vašeg uspjeha.

Za detalje nas kontaktirajte na 040 / 633 - 214, 098/ 133 - 7923 ili na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Praite nas i na facebook/ritehprojekt

logo 200x60

 

 

logo 200x60 

Mačkovec (Grad Čakovec)

Trg sv. Petra i Pavla 14

040 / 633 - 214

098 / 133 - 7923

info@ritehprojekt.hr